fbpx

Original
Traditional
Dairy farming!

ABOUT US

The Michou family maintains the tradition of classical greek cheese. Emigrating from the Karatzakioi of Eastern Thrace, Triantaphyllos Michos continued the family farming tradition in the Dorkada of Central Macedonia...

Read More

DORKADA

Dorkada is a refugee village in the district of Lagada in the prefecture of Thessaloniki, at an altitude of 550 meters. Its inhabitants settled as refugees in the area in 1922, coming from the village of Karatzakioi in Eastern Thrace, which was famous for its cheese-making...

Read More

INGREDIENTS:

2 Ντομάτες

1 Αγγουράκι

1 κρεμμύδι

1 Κόκκινη ή πράσινη πιπεριά

1α κουταλιά της σούπας κάπαρι

4-5 ελιές καλαμών

2 φέτες Αιγοπρόβειο τυρί

Αλάτι, Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, Ρίγανη, Ξύδι

EXECUTION:

Σε ένα μεγάλο μπόλ κόβουμε τα λαχανικά και βάζουμε αλάτι(χρειάζεται αρκετό, λωστε να βγάλει τα υγρά το κρεμμύδι και η ντομάτα, που έχουν την τάση να γλυκαίνουν) και ανακατέβουμε καλά

 

A different salad from the all others!

INGREDIENTS:

(Για 2 άτομα), περίπου 650 θερμίδες

320 γρ. μακαρονάκι

50 γρ. ελαιόλαδο

2 σκελ. σκόρδο

250 γρ. φέτα

100 γρ. γάλα κατσικίσιο

5–6  ντοματίνια

130 γρ. σπανάκι

EXECUTION:

Βράζουμε τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά, για να συνεχίσουμε το βράσιμο μέσα στη σάλτσα.

Σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη

 

Delicious recipe ready in a few minutes !!

INGREDIENTS:

16 thin slices of 1 long loaf of bread

250 g goat cheese of Dorkados, minced

1/4 cup. Thyme honey tea

1/2 cup tea nuts, coarse, roasted

EXECUTION:

Preheat the oven to 150 ° C.

Put the cheese on the slices of bread and put them on a large shallow baking sheet in a layer.

Bake the slices in the oven until the edges have browned

 

An easy recipe to make in 30 '.

Calculate about 240 calories per slice.

 

THE MILK

MADE FROM 100% GREEK SHEEP AND GOAT MILK

READ MORE

CAREER OPORTUNITY