ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ:

2 Ντομάτες

1 Αγγουράκι

1 κρεμμύδι

1 Κόκκινη ή πράσινη πιπεριά

1α κουταλιά της σούπας κάπαρι

4-5 ελιές καλαμών

2 φέτες Αιγοπρόβειο τυρί

Αλάτι, Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, Ρίγανη, Ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο μπόλ κόβουμε τα λαχανικά και βάζουμε αλάτι(χρειάζεται αρκετό, λωστε να βγάλει τα υγρά το κρεμμύδι και η ντομάτα, που έχουν την τάση να γλυκαίνουν) και ανακατέβουμε καλά. Βάζουμε το λάδι

 

Μια διαφορετική  Χωριάτικη σαλάτα από τις άλλες!!

ΥΛΙΚΑ:

(Για 2 άτομα), περίπου 650 θερμίδες

320 γρ. μακαρονάκι

50 γρ. ελαιόλαδο

2 σκελ. σκόρδο

250 γρ. φέτα

100 γρ. γάλα κατσικίσιο

5–6  ντοματίνια

130 γρ. σπανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά, για να συνεχίσουμε το βράσιμο μέσα στη σάλτσα. Σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη

 

Νόστιμη συνταγή έτοιμη σε λίγα λεπτά!!

ΥΛΙΚΑ:

16  λεπτές φέτες από 1 μακριά φραντζόλα ψωμιού

250 γρ. κατσικίσιο τυρί Μίχου Δορκάδος, κομματιασμένο

1/4 φλιτζ. Τσαγιού μέλι θυμαρίσιο

1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα, ψημένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. Τοποθετούμε το τυρί στις φέτες του ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί σε μία στρώση. Ψήνουμε τις φέτες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι άκρες του

 

Μία εύκολη συνταγή, που την υλοποιείτε σε 30’.

Υπολογίστε περίπου 240 θερμίδες τη φετούλα.